30 Buckingham Gate, London SW1

Refurbishment of Cayzer House, 30 Buckingham Gate, London SW1

Faithdean secured this project in a competitive two stage tender for the extensive refurbishment and Category B fit out of Cayzer House.

The project comprised of the complete strip-out of the existing building, extension and extensive refurbishment of Cayzer House. The process included the removal of all services, finishes and fittings, including the external walls and roof coverings; taking the building back to its bare concrete frame.

Externally the walls have been replaced with new brickwork, complete with punched windows. The roof coverings have been completely renewed, and the external terraces have been hard and soft landscaped.

The existing frame has been extended at the rear up to the fourth level, providing the client with valuable additional office space. The building has been fitted out with a feature reception, luxurious washrooms and all the latest finishes and services throughout. The ground and first-floor office spaces have been finished to a Category A standard, with the remaining levels fitted out to a high-end and unique Category B standard, reflecting the history and occupational requirements of the client.

High-standard Category B fit out

The internal fit out is of a very high specification. We have installed all new glazed and solid partitions, solid timber door sets, new toilet cubicles and showers, decorative cornices, display cases, ceramic floors and walls, polished plaster, bespoke joinery and various specialist floor finishes.

The new façade has been constructed in Charmwood brickwork and Portland stone, with new glazed windows installed throughout. The front entrance has been completely transformed and made into a double height lobby, achieved by removing the first-floor slab in front of the two newly installed passenger lifts.

All the old roof coverings and external acoustic enclosures have been replaced, and a new rooftop plant has been installed to serve the improved mechanical air-conditioning systems. New lighting systems have also been installed throughout.

This project was registered with the CSS (Considerate Constructors Scheme)

Plan View of Cayzer House Building